Recept voor 2 personen
Tijd: 10 minuten voorbereiden + 30 minuten marineren + 10 minuten
Wat een onverwachts lekker recept is dit. We halen graag een portie shoarma bij de slager voor op vrijdag of zaterdag. Fijn een broodje met knoflook, groente en shoarmavlees. Dat het zo gemakkelijk is om dit zelf te maken hadden we niet gedacht. En dat met kalfsvlees! Het magere kalfsvlees leent zich uitstekend voor het maken van een portie shoarma. Voor dit recept gebruiken we braadvlees, wat ontzettend mals is!
Ingrediënten
300 gram Nijlander braadvlees
1 rode paprika
1 el Shoarmakruiden (of maak het zelf, zie recept onder aan deze pagina)
8 Pitabroodjes
Knoflooksaus
Diverse groente naar keuze
Bereidingswijze
1. Snijdt het braadvlees in mooie reepjes die niet te dik zijn. Ik houd zelf ongeveer een halve cm aan. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika ook in reepjes.
2. Meng in een kom de reepjes vlees met de shoarmakruiden, paprika en een scheutje olie. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het vlees even trekken (minstens een half uur).
3. Snijdt de diverse groente in stukken voor in je pitabroodje.
4. Verhit een scheut olie of boter in een pan en bak de shoarma in circa 10 minuten gaar.
5. Bereid de pita’s volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de pita’s open en vul met shoarma, salade en de knoflooksaus.
Shoarmakruiden maken
Om zelf shoarmakruiden te maken heb je het volgende nodig:
1 tl knoflookpoeder
1 tl kurkuma
1 tl kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl kaneelpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl zout
1 tl zwarte peper
Comments