Recept voor 4 personen
Tijd: 5 minuten voorbereiden + 60-70 minuten
Ontzettend lekker en wat een traktatie: een rollade van kalfsvlees. Standaard zit er een rollade bij onze vleespakketten van 10 kilo of meer. Speciaal voor de feestdagen hebben we een aantal rollades meer laten maken, want wat is dat toch fijn op een broodje of zo erbij. Dat meer mensen hier op zaten te wachten blijkt maar weer, alle rollades zijn al bijna uitverkocht!
Rollades zijn eigenlijk heel gemakkelijk te bereiden. Ze komen bij ons van de slager al gekruid en in een netje, hier hoef je dus helemaal niets meer aan te doen. Hieronder vind je het recept voor een simpele rollade, natuurlijk kun je altijd iets afwijken door er meer kruiden of knoflook aan toe te voegen. Dat is geen enkel probleem. Voor dit recept gaan we uit van een rollade van 1000 gram. Gelukkig merken we dat, of je nu een rollade van 800 gram of 1200 gram, er weinig verschil zit in de bereidingswijze.
Ingrediënten
1 rollade (circa 1000 gram)
Klont boter
250ml water
1/2 bouillonblokje
Optioneel: 1 kruidnagel
Optioneel: 1 laurierblad
Benodigdheden
Een braadpan
Aan te raden: een vleesthermometer
Bereidingswijze
1. Zorg ervoor dat de rollade goed op kamertemperatuur kan komen. Haal de rollade bij voorkeur al een dag van te voren uit de vriezer.
2. Smelt de boter in de pan en braad de rollade rondom bruin.
3. Los het bouillonblokje op in het water.
4. Zet het vuur terug naar laag vuur en voeg de bouillon toe plus optioneel de kruidnagel en het blaadje laurier.
5. Laat de rollade in de pan met deksel erop garen. Draai de rollade regelmatig om.
6. Haal de rollade uit de pan na ongeveer 60-70 minuten of bij een temperatuur van 65 graden.
7. Laat de rollade even rusten en snijd het aan om op te serveren.
Tip: Snijdt zeer dunne plakken van de rollade om er een carpaccio (lekker met truffelmayonaise) van te maken of om het als broodbeleg te gebruiken.
Eet smakelijk!
Commentaires