top of page

Ragout van kalfsvlees en champignons

Recept voor 4 personen

Tijd: 2,5 uur


Je moet hier even de tijd voor nemen, maar dan heb je ook wat! Onmeunig lekkere ragout van kalfsvlees. Bij ons was het meteen bij de eerste poging al goed gelukt. Het vlees was super mals en viel uit elkaar in de pan. De ragout smaakt ontzettend fijn en staat ook nog eens leuk en feestelijk als het geserveerd is in een pasteibakje. Ook weer een aanrader voor bij de feestdagen. De ragout is goed van te voren te maken. Laat de ragout dan weer afkoelen en verwarm het wanneer je het wil serveren.


 

Ingrediënten

  • 500 gram braadvlees

  • 1 liter water

  • 1 rode ui

  • 1 winterpeen

  • 1 teen knoflook geplet

  • 1/4 tl tijm

  • 1 tl zout

  • 20 gram boter

  • 20 gram bloem

  • 250 ml runderbouillon

  • 1/2 sjalot gesnipperd

  • 25 ml olijfolie

  • 150 gram champignons

  • 100 ml slagroom

  • Peper

Benodigdheden

  • Een braadpan

  • Een steelpan

 

Bereidingswijze

1. Snijdt het braadvlees in blokjes van circa 2x2 cm. Breng het braadvlees en het water tegen de kook aan. Schep met een grote lepel het schuim regelmatig van het oppervlakte af. Spoel de lepel regelmatig af in een bakje koud water of onder de kraan. Herhaal dit tot er geen schuim meer naar boven komt.


2. Snijdt de rode ui in vieren en de wortel in grote stukken. Voeg de geplette knoflook, wortel, ui, zout, peper en tijm toe aan het vlees.


3. Breng dit tegen de kook aan en laat het 90 minuten garen.


4. Haal het vlees, de groente en de bouillon door een vergiet. Vang de bouillon op, dit heb je later weer nodig. Prik het vlees uit de groente en hou het apart. Giet de bouillon terug in de pan en kook het in tot ongeveer 350 ml. Breng op smaak met peper en zout.


5. Smelt de boter in een steelpan en meng het met de bloem. Laat het 10 minuten garen zonder dat de roux bruin wordt of aanbakt.


6. Meng de roux met 100 ml warme bouillon en klop de klonten uit de saus. Voeg nog 150 ml bouillon toe en breng het tegen de kook aan. Neem even de tijd en proef regelmatig. Laat lang genoeg garen totdat de bloemsmaak weg is.


7. Fruit de sjalot in de olijfolie totdat het glazig is. Zet het vuur hoger en bak de champignons mee.


8. Meng de saus met de stukken vlees en laat het goed warm worden. Roer de room en de champignons erdoor.


9. Laat nog een 30 minuten zachtjes stoven en breng op smaak met peper en zout. Serveer de kalfsragout in pasteitjes.


Eet smakelijk!

0 opmerkingen

Comments


bottom of page