top of page

Braadworst smoren in bier met ui: de bierworst van kalfsvlees

Recept voor 2 personen

Tijd: 20 minuten voorbereiden + 25 minuten


Al zappend op de bank zagen we ineens bij een kookprogramma de beersausage voorbij komen. Worst gesmoord in een mengsel van bier en ui. Iets wat we meteen wel wouden uitproberen met ons eigen vlees. Helaas was het terug vinden van het recept niet het meest gemakkelijke, en bovendien waren de meeste recepten niet met kalfsvlees zoals onze worsten. Dit werd een mooi project om een eigen recept te vinden voor iets wat we nu de "bierworst" hebben genoemd. Een mooi gerookte malse worst met een goede smaak van bier. We hebben zelf dit recept op de barbecue gemaakt, natuurlijk is het ook goed mogelijk in de pan of in de oven.

 

Ingrediënten

  • 2 worsten

  • 2 grote witte uiten

  • 2 zware bieren (wij gebruikten Kanon van Grolsch)

  • Zachte witte puntjes

  • Sriracha mayonaise

  • Krokant gebakken uitjes

 

Bereidingswijze

1. Bereid de BBQ voor op 175 graden. Zorg ervoor dat een deel van de BBQ bestemd is voor indirect grillen.


2. Snijdt de uien in dunne ringen.


3. Zet een ovenschaal of alluminiumbak op de BBQ en doe hier een klontje boter in. Bak de uien in de ovenschaal totdat ze glazig zijn maar niet bruin.


4. Voeg het bier toe aan het uienmengsel. Breng het geheel aan de kook en laat zachtjes pruttelen. Zet de ovenschaal op het indirecte deel van je BBQ of tijdelijk in de oven.


5. Grill de worsten direct boven het vuur. Zorg ervoor dat de worsten een mooi bruin laagje hebben, het is niet nodig om ze helemaal af te grillen. De worsten grillen verder na in het bier.


6. Doe de worsten bij de uien en het bier in de ovenschaal. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Laat het geheel ongeveer 25 minuten garen op het indirecte deel van je BBQ (anders gaat het te hard).


7. Maak de Sriracha mayonaise door 3 el mayonaise te mengen met 1 el Sriracha saus.


8. Serveer de bierworst op een broodje met gegaarde uien, Sriracha mayonaise en krokant gebakken uitjes.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page